
Vacanta in vreme de pandemie. 3 zile de vis la conac.
Cum a fost vacanta noastra cu bebe la Conacul Maldar?
Pentru ca anul acesta a fost atipic pentru toata lumea in contextul pandemiei, vacantele au trecut pe ultimul loc.
Desi inainte ocupau un loc foarte important in vietile noastre, am decis ca anul acesta nu vom calatori pana nu vom considera ca e safe si vom alege niste locatii frumoase din tara. Asa ca am configurat un concediu dragut din cateva destinatii locale speciale.
Am renuntat la ideea de a pleca in afara tarii, atat din considerentul riscurilor din aeroport, cat si a perioadei de carantina impuse de anumite tari sau de durata indelungata de asteptare la granita, in caz ca am fi plecat cu masina.
Inainte sa inceapa toata aceasta nebunie, planuiseram sa mergem pentru 2 saptamani in Thailanda impreuna cu bebe, cu o oprire in Dubai ca sa fie mai usor suportabil drumul pentru el. Ne stabiliseram tot itinerariul, doar ca am decis pe ultima suta de metri ca e mai ok sa punem totul pe stop si sa asteptam sa vedem ce se intampla. Asta se intampla prin martie.
De regula cand calatorim cu bebe in tara, alegem destinatii aflate la 3/ maxim 4 ore distanta, altfel preferam avionul, pentru ca il chinuim si pe el si pe noi. Nu are stare multe ore in masina , se plictiseste si de cele mai multe ori am preferat sa calatorim cu avionul in alta tara, decat sa mergem 6-7 ore cu masina in tara.


Prima destinatie pe care am ales-o a fost Conacul lui Maldar (sat Maldaresti, langa Horezu). Aflat la 3 ore distanta de Bucuresti, un loc de poveste, verde, linistit, cu un aer boem.
Este vorba de un intreg domeniu in care oaspetii au ocazia sa petreaca cateva zile intr-o cula autentica, retraind experienta vechilor boieri ai Olteniei.
Am mai fost aici si cand Nikolai avea 7 luni si ne-a placut tare mult. Am avut un sejur de vis asa incat am decis sa revenim si anul acesta.
Am ales sa venim timpul saptamanii ca sa evitam aglomeratia, asta ca masura de safety in acest context in care numarul de imbolnaviri creste.


De ce ne place aici si cum evaluam noi locatia aceasta?
In primul rand pentru ca se ajunge foarte rapid.
In a doilea rand, este un conac construit cu mult bun gust, in stil boieresc, fiecare camera avand o tematica si o denumire speciala. Anul trecut am stat in camera numita Odaia lui Nechifor, iar anul acesta in Fata de la Cozia. Toate camerele sunt incaperi de poveste, cu mobilier istoric autentic, grinzi vechi, Capacitatea conacului este de 18 camere.
Este localizat langa Manastirea Hurezi, iar satul in care se afla se numeste Maldaresti, un satuc tare frumos in care poti face o plimbare relaxanta.
Conacul se bucura de foarte mult spatiu verde, padure, aer curat. Dispune de o piscina exterioara foarte generoasa.
Curatenia este impecabila, iar intreg personalul foarte amabil. De regula, in serile de weekend, organizeaza cine cu tematica traditionala, cu costume populare, faclii aprinse si un decor de poveste.
Este o locatie exclusivista, cu doar cateva camere, unde au acces doar cei care au rezervare.


Meniul de mancare se stabileste zilnic, primesti la pranz si cina fisa cu felurile pe care le vor pregati in ziua respectiva si poti alege de acolo. Fiecare invitat are masa rezervata. Masa respectiva ramane a ta pana la plecare. Produsele preparate nu sunt neaparat clasice, au denumiri si stiluri de preparare neconventionale si sunt foarte bune.
Masa se poate servi atat pe tereasa deschisa, cat si pe terasa acoperita sau in restaurant, in functie de vreme.
Cand vine vorba de mancarea pentru bebe, pot sa va spun ca eu am gasit in fiecare zi ce sa ii dau si lui Nikolai din meniu. Nu erau multe variante baby friendly, dar ne-am pliat noi sau le-am cerut sa schimbe anumite preparate ca sa fie pe gustul lui. Poate la partea asta ar mai putea lucra un pic pentru ca sunt destul de multe familii cu copii care vin aici si ar fi ok sa existe si un meniu pentru copii. Dar, repet, au fost flexibili si au dat curs cu amabilitate solicitarilor noastre cand a venit vorba de mancarea pentru bebe.
Ca minus, as mentiona faptul ca se mananca doar la anumite ore, si daca nu te pliezi fix pe programul acela e mai complicat. Trebuie sa anunti cand vrei sa mananci si ce ca sa iti pastreze, in situatia in care nu poti veni la ora aia.
Nu stiu ce alte optiuni de mancare/ restaurante ar fi in zona, sau daca ar putea fi o varianta sa mancati si in alta parte. Noi am preferat sa mancam doar la conac pentru ca aici stiam ca e totul proaspat, era la indemana, bebe se putea juca. In plus, experienta culinara facea parte din experienta completa a unei vacante la conac.
O sa va las cateva poze cu meniul si felurile de mancare ca sa vedeti daca ar fi pe placul vostru.





Pe partea de cazare, asa cum va spuneam, au doar camere duble sau single, fiecare cu o denumire istorica, de diferite dimensiuni. Puteti intreba cat de mari sunt cand rezervati. Si preturile difera in functie de localizare (parter, mansarda) si de dimensiune. Nu sunt foarte mari, dar noi ne-am descurcat cu bebe si patutul lui. Dat fiind faptul ca au doat 18 camere, va recomand sa va rezervati din timp sejurul.
Preturi: nu e o locatie ieftina, dar per total experienta de a petrece 3 zile la conac merita. Depinde cu ce compari. Cazarea costa 70-80 eur pe noapte, cu mic dejun inclus. Mancarea variaza ca pret, de la 25 lei un starter, 20 lei o ciorba si pana la 45 un fel principal. La o masa noi am platit aprox 200 lei. Ideea este ca portiile nu sunt foarte mari si in raport cu costul, in cazul unora pare ca pretul e un pic cam mare. ps: puteti achita si cu tichete de vacanta.
Masuri Covid 19: masca obligatoiu in incinta conacului, mic dejun servit individual, fara bufet. Aceeasi masa de la inceput pana la final pentru invitati. Dezinfectare frecventa a meselor, scaunelor.
Activitati indoor: din pacate nu prea exista. Asta ar fi un minus. In situatia in care ploua, nu ai altceva de facut decat sa mergi in camera sa te odihnesti. Sau mai poti sta in corturile de pe iarba, acoperite, sau pe terasa acoperita. Dar pentru copii, nu au astfel de optiuni indoor.
Activitati outdoor: piscina exterioara, unde poti sta la plaja, au sezlonguri, saltele, prosoape, te servesc acolo daca doresti sa bei/ mananci ceva. Au un foisor acoperit unde te mai poti relaxa, juca. Noi am avut noroc de zile cu soare si atunci am petrecut mult timp la piscina, pe iarba, afara.
Poti sta la terasa, in foisor, te poti plimba prin sat, poti merge la targul de produse artizanale din Horezu, la Manastirea Hurezi sau la ateliere de ceramica. Poti vizita culele din Maldaresti.
Aici conteaza mult cum ai noroc de vreme. Daca e soare si frumos, pare genul de locatie feerica si stai 3 zile si iti e suficienta locatia in sine. Daca ploua, pare ca nu ai multe variante si esti limitat la a sta in camera si atunci nu mai pare asa dragut:) Noi am avut noroc de vreme buna, am avut doar scurte reprize de ploaie in care am profitat si ne-am odhihnit. Dar daca ar fi plouat o zi intreaga era mai complicat cu un bebe activ:)
Una peste alta, desi a fost un sejur scurt, a meritat din plin, a fost extrem de relaxant. Bebe a petrecut foarte mult timp afara, pe iarba, s-a jucat cu alti copii, a stat in piscina impreuna cu noi si s-a jucat, noi am savurat o cafea/ un vin pe terasa conacului si ne-am bucurat de toate bunatatile pregatite la fiecare masa. Important e ca ne-am odihnit, ne-am deconectat, iar lucrurile au functionat foarte ok din punct de vedere logistic: bebe a dormit foarte ok in patutul lui calatorie, nu i-am stricat programul de somn, a dormit la aceleasi ore ca acasa, am ajuns rapid la destinatie si inapoi acasa, am stat la plaja, ne-am distrat, ne-am odihnit, toata lumea fericita:)
Saptamana viitoare vom pleca intr-un alt sejur pe care il asteptam cu mare entuziasm.
Revenim cu impresii,
Sabina
0 Comentarii